Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

25 Iunie 2019
Vizualizari: 511
Comentează add

Preşedintele american doreşte să discute cu Iranul despre eliminarea programului său nucear - a anunţat la Ierusalim consilierul amercian pentru securitate naţională, John Bolton.

Reuniune trilaterală la Ierusalim pe tema dosarului iranian

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Harta, Iran. SUrsa foto: cia.gov.

Preşedintele american doreşte să discute cu Iranul despre eliminarea programului său nucear - a anunţat astăzi la Ierusalim consilierul amercian pentru securitate naţională, John Bolton.


La reuniunea trilaterală SUA-Rusia-Israel de la Ierusalim, consilierul american pentru securitate naţională, John Bolton, referindu-se la Iran, a spus că preşedintele Donald Trump a dechis uşa pentru negocieri adevărate în vederea eliminării complete, într-o manieră verificabilă, a programului de înarmare nucleară, a programului balistic, eliminarea sprijinului acordat terorismului internaţional şi alte comportamente perverse în lume.

Tot ce trebuie să facă Iranul este să folosească această uşă deschisă. Bolton a mai spus că înalţi responsabili americani, secretarul Mike Pompeo şi emisarul pentru Iran, Brian Hook, se află în regiune ca să discute despre Iran cu liderii arabi.

Consilierul american pentru securitate naţională a precizat că nu există nicio dovadă că Iranul ar fi luat decizia strategică de a renunţa la arme nucleare şi este necesară o discuţie realistă pentru a demonstra dacă s-a luat această decizie la Teheran.


Iranul a anunţat că peste câteva zile depăşeşte limitele esenţiale din acordul negociat cu marile puteri, ceea ce demonstrează deficienţe fatale ale acordului din 2015 - a subliniat John Bolton la conferinţa trilaterală de la Ierusalim.

El a reamintit că în toată regiunea Orientului Mijlociu Iranul este văzut ca o sursă de instabilitate şi agresiune, susţine organizaţia teroristă Hezbollah înarmează miliţiile din Irak şi houthis din Yemen, sprijină activităţile teroriste împotriva forţelor americane din Afganistan, ameninţă transporturile maritime de petrol.


Etichete Reuniune trilateralăIerusalimiransuarusiadonald trumpmike pompeojohn bolton

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live