Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

9 Decembrie 2016
Vizualizari: 777
Comentează add

La Ierusalim a avut loc cea de-a doua reuniune trilaterală în care Israelul, Ciprul şi Grecia au convenit realizarea unor structuri comune de securitate.

Reuniune trilaterală Israel, Cipru şi Grecia

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

La Ierusalim a avut loc cea de-a doua reuniune trilaterală în care Israelul, Ciprul şi Grecia au convenit realizarea unor structuri comune de securitate şi de colaborare în situaţii de urgenţă, în plan economic, în domeniile energie sau turism. Cei trei actori regionali invită şi alte state interesate să participe la aceste eforturi.

Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Se va crea un centru de comandă comun în care nu vor fi implicate doar cele trei ţări. Vor fi atrase în planul de acumulare a acestei forţe de urgenţă şi alte ţări pentru situaţii de urgenţă precum: incendii, cutremure, inundaţii, căutare şi salvare. În consultările trilateralei de la Ierusalim au fost şi chestiuni economice precum energia, despre care premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a spus: "Este un subiect foarte mare. Avem câmpuri gazeifere, sunt interese comune. Vrem explorarea şi extinderea exploatărilor de gaz şi furnizarea spre pieţele europene". Premierul a vorbit şi despre numărul tot mai mare de turişti israelieni care vizitează Grecia şi Cipru şi a salutat orice formă de cooperare în beneficiul celor trei parteneri: Israel, Cipru şi Grecia.

Realizator: Cele trei ţări cooperează pentru proiectul unui gazoduct, în vederea exportului din Mediterana Orientală spre Europa. Cu două zile înaintea summitului, Israelul a dat undă verde unei companii greceşti pentru două exploatări gazeifere.


Etichete Reuniune trilateralăIsraelCipruGrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live