Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

26 Aprilie 2022
Vizualizari: 326
Comentează add

Reprezentanţi din peste 30 de ţări ale lumii se reunesc în Germania, pentru a discuta despre necesitatea de a-i livra arme Ucrainei.

Reuniune internațională în Germania pentru susținerea Ucrainei

vlad-draghicescu-bonn

Lansarea unei rachete antitanc Javelin         Foto: United States Army.

Reprezentanţi din peste 30 de ţări ale lumii se reunesc astăzi în Germania, la baza aeriană Ramstein, pentru a discuta despre necesitatea de a-i livra arme Ucrainei.

Întâlnirea are loc la invitaţia secretarului de stat american al apărării, Lloyd Austin, care crede că forţele ucrainene pot câştiga în faţa Rusiei dacă li se oferă mijloacele necesare. Corespondentul RRA Vlad Drăghicescu ne spune ce fel de arme va furniza Germania.


Reporter: Vlad Drăghicescu - Unul dintre subiectele consultărilor se referă la consolidarea securității și suveranității Ucrainei, discuția concentrându-se pe nevoile de apărare ale acestei țări, dincolo de actualul război de agresiune al Rusiei.

În Germania se conturează o disponibilitate tot mai mare de a sprijini Ucraina cu arme grele.

Guvernul a aprobat livrarea tancurilor antiaeriene Gepard, scoase din uz, a anunțat ministrul federal al apărării, Christine Lambrecht, la Ramstein.

Lambrecht a respins acuzaţiile că Germania nu oferă suficient sprijinul Ucrainei. "Există multe critici la adresa Berlinului, dar cifrele vorbesc cu altă limbă", a spus politicianul social-democrat, subliniind importanța unității aliaților.

Ca un prim pas, Germania furnizează Ucrainei cantități mari de arme și echipamente, cum ar fi rachete antitanc și antiaeriene din stocurile Bundeswehr, a mai spus Lambrecht. Printre țările invitate la Ramstein se numără state care nu fac parte din NATO.

De altfel, Departamentul american al Apărării a subliniat că întâlnirea nu se desfășoară sub egida NATO.


Etichete germaniareuniunearmeucrainarazboisuarusiaramstein

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live