Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

5 Iunie 2010
Vizualizari: 1282
Comentează add

Întânirea neoficială va avea loc duminică la Snagov şi vizează discuţii între parlamentari şi membrii guvernului pe tema măsurilor de austeritate care urmează să fie aplicate.

Reuniune informală între guvern şi parlamentarii PD-L

sorin-motatu

Premierul Emil Boc.

Parlamentarii PD-L se vor întâlni, duminică seară, la Snagov, cu premierul Emil Boc şi cu miniştrii pentru a discuta despre asumarea răspunderii guvernului pe măsurile de austeritate.

Aceştia vor discuta cu membrii cabinetului despre măsurile de austeritate, care au determinat proteste sociale.

Întâlnirea neoficială a fost confirmată de liderul senatorilor PD-L, Traian Igaş.

Potrivit agenţiei Mediafax, preşedintele Traian Băsescu intenţionează să participe la întâlnire pentru a le transmite deputaţilor şi senatorilor că, dacă nu susţin măsurile de austeritate şi executivul este demis prin moţiune de cenzură, atunci PD-L va trebui să treacă în opoziţie.

    

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, luni după-amiază.

Înainte de asumarea răspunderii, guvernul se va reuni pentru a decide dacă acceptă amendamentele partidelor la legile privind măsurile de austeritate.

Au depus amendamente parlamentarii PD-L, UDMR şi PNL.

Un grup de deputaţi ai PD-L a propus un set de măsuri pentru deblocarea mediului de afaceri: compensarea plăţii obligaţiilor fiscale, neimpozitarea timp de 5 ani a investiţiilor de peste un milion de euro sau reducerea penalităţilor la plata obligaţiilor fiscale.

UDMR a propus guvernului îngheţarea pensiilor până la sfârşitul anului viitor, eliminarea reducerii indemnizaţiei pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi şi a prevederii care reduce bugetul pentru achiziţionarea de medicamente.

Uniunea Naţională pentru Progresul României nu a mai înaintat amendamente, pentru că acestea se regăsesc deja în textele proiectelor de legi ale executivului.

În schimb, liberalii ar dori anularea impozitului minim pentru IMM-uri, reducerea TVA la 5% pentru construcţii şi tranzacţii de locuinţe noi, dar şi reducerea la jumătate a cheltuielilor cu achiziţiile de imobile şi cu 25% a celor cu bunuri şi servicii.

PSD nu a făcut acest lucru şi a anunţat că va depune două moţiuni de cenzură.

Marile confederaţii sindicale pregătesc acţiuni de protest în Bucureşti şi în întreaga ţară în ziua în care parlamentarii îşi vor da votul în privinţa moţiunilor de cenzură.


Etichete PD-LEmil BocguvernTraian Băsescuinformalşedinţăparlamentari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live