Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

23 Iunie 2014
Vizualizari: 919
Comentează add

Premierul României, Victor Ponta, va sosi la Ierusalim pentru doua şedinţă a guvernelor României şi Israelului, programată marţi dimineaţă.

Reuniune importantă a guvernelor Israelului şi României

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă. 

Premierul României, Victor Ponta, urmează să sosească luni seară la Ierusalim pentru a doua şedinţă a guvernelor României şi Israelului, programată marţi dimineaţă, care va fi condusă împreună cu prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu.

Ministrul de externe român, Titus Corlăţean, aflat de duminică în Israel, spune că Israelul este un partener strategic al României.

"Este o reuniune care, în primul rând, confirmă politic o relaţie privilegiată între România şi Israel. Israel este un partener strategic al României în ansamblul regiunii Orientului Mijlociu şi ştim foarte bine că, în egală măsură, există o punte specială de legătură; mă refer aici la comunitatea evreiască originară din România, care este foarte importantă şi care contează foarte mult, în continuare, pentru România.

"În al doilea rând, din punctul de vedere al rezultatelor concrete, avem prevăzută semnarea a cel puţin 11 acorduri care au fost negociate în diferite sectoare, inclusiv sectoare economice, cercetare, de vârf, domeniul ştiinţific. Sunt instrumente care contează în planul relaţiei bilaterale, pentru că astăzi totul se discută şi în perspectiva interesului economic", a spus Titus Corlăţean. 

Ministrul de externe israelian, Avigdor Lieberman, a declarat că marţi, la reuniunea guvernelor celor doi ţări, se vor semna acorduri bilaterale.

"Marţi, la Ierusalim, va avea loc o foarte importantă reuniune a guvernelor Israelului şi României. Intenţionăm să semnăm acorduri bilaterale, în special în domeniul economic. Preocupă rezultatul alegerilor pentru noul Parlament European.

"În pofida acestor rezultate, sperăm să reuşim să menţinem o coordonare şi cooperare bună cu Europa", a spus Avigdor Lieberman.

Titus Corlăţean s-a întâlnit duminică, la Ierusalim, cu omologul său, Avigdor Lieberman, cu care a discutat teme referitoare la dosarele internaţionale, cu accent pe stadiul negocierilor din cadrul procesului de pace în Orientul Mijlociu. 


Etichete RomâniaIsraelguvernVictor PontaBenjamin NetanyahuTitus CorlăţeanAvigdor LiebermanIerusalimreuniune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live