Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Iunie 2019
Vizualizari: 462
Comentează add

Scopul întâlnirii este armonizarea poziţiilor Cehiei, Poloniei, Ungariei şi Slovaciei în privinţa candidaţilor care vor fi propuşi pentru funcţiile de conducere din cadrul UE.

Reuniune extraordinară a premierilor ţărilor Grupului de la Visegrad

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Ţările Grupului de la Visegrad vor organiza joi, 13 iunie, la Budapesta, o întâlnire extraordinară la nivel de prim-miniştri. Scopul întâlnirii informale este armonizarea poziţiilor Cehiei, Poloniei, Ungariei şi Slovaciei în privinţa candidaţilor care vor fi propuşi pentru funcţiile de conducere din cadrul Uniunii Europene, menţionează în ediţia de miercuri ziarul praghez Lidové Noviny, citând surse bine informate, transmite agenția MTI.
 
"Premierii vor discuta despre candidaţii comuni pentru posturile-cheie ale UE. În primul rând trebuie discutată ocuparea funcţiilor de preşedinte al Comisiei Europene şi de preşedinte al Consiliului European", mai scrie ziarul, care citează surse neprecizate.
 
"Grupul de la Visegrad vrea să meargă la summitul din săptămâna viitoare de la Bruxelles cu o poziţie comună", mai precizează sursa amintită. Potrivit ziarului Lidové Noviny, întâlnirea informală extraordinară a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute de premierul Cehiei, Andrej Babis.
 
După ce a participat la Conferinţa Globsec pe tema securităţii, care a avut loc la Bratislava, Andrej Babis a trimis câte un SMS partenerilor lui din Grupul de la Visegrad şi au stabilit o întâlnire pentru joi, la Budapesta.
 
De această consultare este nevoie, deoarece europarlamentarii V4 sunt membri ai diferitelor grupuri politice din Parlamentul European, iar premierii Grupului de la Visegrad consideră că aceste ţări trebuie să adopte o poziţie unitară. “Grupul V4 va fi unitar, indiferent ce se va întâmpla la summitul UE”, a mai afirmat sursa citată de Lidové Noviny.

Etichete V4VișegradAndrej Babis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live