Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

12 Martie 2019
Vizualizari: 371
Comentează add

Cea de-a treia întâlnire ECOFIN, la Bruxelles, prezidată de ministrul român de finanţe, Eugen Teodorovici.

Reuniune ECOFIN, la Bruxelles

amalia-bojescu

Un acord privind regimul general al accizelor în spaţiul comunitar ar urma să fie convenit astăzi la reuniunea miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană de la Bruxelles.

Este cea de-a treia întâlnire ECOFIN, prezidată de ministrul român de finanţe, Eugen Teodorovici.


Corespondenţă de la Bruxelles - Reporter: Amalia Bojescu - Miniştrii de finanţe din statele membre trebuie să reexamineze lista cu ţările sau teritoriile din afara spaţiului comunitar care nu şi-au asumat angajamente suficiente ca răspuns la preocupările Uniunii Europene pentru a combate frauda şi evaziunea.

Uniunea Europeană doreşte să atingă acest obiectiv, nu arătând cu degetul anumite jurisdicţii, ci încurajând adoptarea de schimbări pozitive prin intermediul cooperării.

Tot în cadrul Consiliului Economic şi Financiar se preconizează că se va ajunge la un acord politic în ceea ce priveşte regimul general al accizelor şi directiva de armonizare a structurilor accizelor la alcool şi băuturi alcoolice.

Scopul reformei este în special de a moderniza normele actuale în vederea îmbunătăţirii mediului de afaceri şi reducerii costurilor pentru micile întreprinderi producătoare de alcool. Miniştrii vor discuta şi despre "investEU", un program ce sprijină investiţiile, inovarea şi crearea de locuri de muncă în spaţiul comunitar.


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEcea de-a treia întâlnire ECOFINBruxellesministrul român de finanţeEugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live