Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

5 Aprilie 2019
Vizualizari: 339
Comentează add

Este o întâlnire informală, în cadrul căreia se discută despre migrarea forţei de muncă, "o problemă care afectează competitivitatea României".

Reuniune a miniştrilor de finanţe din UE la Palatul Parlamentului

iulian-olescu

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană s-au reunit astăzi la Palatul Parlamentului. Este o întâlnire informală, în cadrul căreia se discută despre migrarea forţei de muncă, o problemă care afectează competitivitatea României, după cum spunea ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, dar şi despre încetinirea creşterii economice în Europa.

Colaborarea dintre Parlamentul European şi preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a fost una foarte bună, fiind realizate obiective care erau considerate de mulţi ca aproape imposibile, în domeniul închiderii unor dosare aflate în lucru, a declarat astăzi, la Palatul Parlamentului, preşedintele Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, Roberto Gualtieri, după întâlnirea Eurogroup, care a avut loc în această dimineaţă.

Roberto Gualtieri: Am reuşit să facem un lucru pe care mulţi îl credeau imposibil, şi anume, am reuşit să finalizăm un număr uriaş de dosare legislative care erau în pericol, pentru că nu mai aveam mult timp să le finalizăm şi erau foarte multe dosare importante deschise.

Roberto Gualtieri a precizat că în centrul discuţiilor întâlnirilor Eurogroup s-a situat tema legată de încetinirea creşterii economice din Europa, cauzată atât de incertitudinile politice şi geopolitice şi de reducerea cererii externe, dar şi de acţiunea unor factori interni.

El a a dăugat că această vulnerabilitate a creşterii economice europene în faţa fluctuaţiilor şi a instabilităţii şi incertitudinilor legate de cererea externă fac şi mai presantă nevoia de a completa Uniunea Economică şi Monetară, dar şi de a pune în centrul politicilor europene sprijinirea creşterii economice şi întărirea investiţiilor în coeziunea socială şi teritorială.


Etichete reuniunePalatul Parlamentului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live