Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 18 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 466
Comentează add

Reuniune a miniştrilor care gestionează fondurile europene, la Bucureşti

radiojurnal

 

O decizie asupra bugetului Uniunii Europene ar putea fi luată în octombrie, a declarat astăzi, la o conferinţă de presă, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cu ocazia reuniunii miniştrilor care gestionează fondurile europene, organizată la Bucureşti.

Rovana Plumb a declarat că în privinţa politicii de coeziune preşedinţia română a Consiliului Uniunii a înregistrat un progres semnificativ în negocierea pachetului legislativ:  

Rovana Plumb: Dezbaterile de astăzi sunt menite să aducă o valoare adăugată importantă din perspectiva adoptării bugetului Uniunii Europene. Există însă și alte aspecte importante, care țin de gestiunea financiară a politicii de coeziune, și care se regăsesc în pachetul de negociere aferent cadrului financiar multianual viitor, și anume: prefinanțarea, nivelul cofinanțării naționale, concentrarea tematică a fondurilor pe anumite sectoare, inovare, atingerea obiectivelor în domeniul mediului și altele, care trebuie clarificate din perspectiva programării și planificării investițiilor.

Reporter: Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a salutat eforturile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene în vederea încheierii unui acord, dar a precizat că negocierile de până acum pe politica de coeziune nu au condus la un rezultat concret, nici măcar în ceea ce priveşte conţinutul viitorului cadru de programare:

Corina Creţu: Voi face apel în cadrul întâlnirii noastre pentru a debloca dialogul instituțional. Din păcate, statele membre lucrează, la Comisie lucrăm, dar Parlamentul European, care este colegislator şi în mâinile căruia stă soarta bugetului și a regulamentelor, își încheie mandatul. Deci nu mai putem vorbi de negociere până în septembrie.

Reporter: Corina Creţu a mai spus că executivul comunitar a aprobat toate proiectele depuse de Guvernul României şi că aşteaptă proiecte noi.


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEministrul Fondurilor EuropeneRovana PlumbComisarul european pentru Politică regionalăCorina Creţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live