Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

13 Ianuarie 2022
Vizualizari: 326
Comentează add

O reuniune a miniştrilor apărării şi de externe din Uniunea Europeană are loc la Brest, în Franţa.

Reuniune a miniştrilor apărării şi de externe din Uniunea Europeană

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Reuniune a miniştrilor apărării şi de externe din Uniunea Europeană la Lycee Naval din localitatea Brest, Franța, 12 ianuarie 2022. Foto: Fred TANNEAU/ POOL/ AFP

Realizator: Miniştrii apărării şi de externe din Uniunea Europeană, reuniţi la Brest, în Franţa, discută depre ameninţările Rusiei la adresa Ucrainei şi despre consolidarea capacităţii europene de apărare. Şeful dimplomaţiei europene, Josp Borell, avertiza ieri că Moscova încearcă să refacă blocul geopolitic sovietic şi să decupleze Europa de Statele Unite. 

Reporter: La Brest se va discuta mult despre busola strategică. Viitorul instrument de orientare a Uniunii în domeniul apărării, lansat acum doi ani, în timpul președinției Germaniei la Consiliul Uniunii, acest proiect va garanta consolidarea consolidarea unui pol european în cadrul NATO, va asigura un stransfer flexibil al trupelor pe teritoriul continentului nostru și va reuni toate țările membre ale Uniunii în jurul unei politici externe și de apărare comune.

La prânz, cei 54 de miniștri europeni ai apărării și de externe vor avea o ședință comună în care vor analiza versiunea revizuită a busolei strategice, în particular, capacitatea de a desfășura o forță de 5.000 de oameni în caz de criză, precum și consolidarea capacității industriale europene în domeniul apărării. Busola strategică trebuie finalizată în următoarele două luni, pentru a fi avizată la summitul european de la sfârșitul lui martie.


Etichete (ii)brestfrantauerusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live