Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

15 Februarie 2019
Vizualizari: 555
Comentează add

Miniştrii apărării din statele membre NATO au evaluat consecinţele încălcării de către Rusia a INF.

Reuniune a miniştrilor apărării din statele membre NATO, la Bruxelles

amalia-bojescu

Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: nato.int.

Retragerea Statelor Unite şi Rusiei din Tratatul privind forţele nucleare intermediare şi situaţia din Ucraina au fost printre principalele teme abordate în cadrul reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor apărării din statele membre NATO.


Miniştrii apărării din statele membre NATO au analizat şi evaluat consecinţele încălcării de către Rusia a tratatului privind forţele nucleare intermediare.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declara că sistemul de rachete dezvoltat de Rusia reprezintă un risc semnificativ pentru securitatea alianţei şi a cerut din nou respectarea tratatului.


Jens Stoltenberg: Este clar că un tratat, care este respectat numai de o parte, nu ne poate menţine în siguranţă. De aceea, Statele Unite, cu sprijinul deplin al tuturor aliaţilor NATO, şi-au anunţat intenţia de a se retrage din tratatul INF. Acest lucru va dura şase luni. Deci, Rusia are încă o şansă să se conformeze şi o invităm să profite de această ocazie. Rusia ştie ce să facă.


Pe masa de lucru a miniştrilor apărării a fost şi situaţia de securitate din Ucraina şi din regiune, inclusiv Marea Azov.

A fost reafirmat sprijinul pentru integritatea teritorială a ţării, iar Ucraina a fost încurajată să continue pe calea reformelor.


Etichete Miniştrii apărăriistatele membre NATORusiaINFjens stoltenbergsuaucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live