Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

16 Decembrie 2021
Vizualizari: 335
Comentează add

Liderii UE, reuniţi la Bruxelles, urmează să avertizeze Rusia că va plăti scump o eventuală acţiune ostilă împotriva Ucrainei.

Reuniune a liderilor UE la Bruxelles

oana-bala

   Foto: Arhivă.

Liderii UE, reuniţi la Bruxelles, urmează să avertizeze Rusia că va plăti scump o eventuală acţiune ostilă împotriva Ucrainei. De asemenea, Consiliul European va lua în discuţie măsuri de combaterea pandemiei.
 
Şefii de stat şi de guvern din ţările membre vor discuta despre situaţia epidemiologică actuală în contextul pandemiei de COVID-19, dar şi despre importanţa vaccinării şi combaterea reticenţei faţă de aceasta.
 
Pe de altă parte, ca urmare a instabilităţii mondiale tot mai accentuate, ţările membre au decis că Uniunea Europeană trebuie să îşi asume o mai mare responsabilitate pentru securitatea sa. În aceste condiţii, liderii europeni vor aborda teme referitoare la consolidarea cooperării cu NATO, care rămâne fundamentul apărării colective.
 
Şi chestiunea concentrării de forţe militare ruse de-a lungul frontierei cu Ucraina va fi discutată în interiorul Consiliului, iar orice agresiune militară nouă împotriva acestei ţări va avea consecinţe. În cadrul reuniunii se va reveni şi la situaţia din Belarus şi vor fi analizate toate dimensiunile crizei în concordanţă cu drepturile fundamentale.
 
România este reprezentată la summitul de la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis, care consideră că este necesar ca subiectul privind creşterea semnificativă a preţurilor la energie să rămână prioritar pe agendă instituţiilor europene.
 
Şeful statului mai susţine necesitatea găsirii de soluţii pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, dar şi că energia nucleară şi gazul natural reprezintă opţiuni pentru o tranziţie energetică accesibilă.
 

Etichete Uniunuea EuropeanăRusiaUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live