Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Octombrie 2021
Vizualizari: 216
Comentează add

Phenianul a lansat o rachetă balistică de pe un submarin sporindu-şi astfel capacităţile militare.

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind Coreea de Nord

sergiu-stet

 Liderul de la Phenian, Coreea de Nord, Kim Jong-Un.                           Foto: Arhivă.

Consiliul de Securitate al ONU are miercuri, 20 octombrie, o reuniune de urgenţă cu uşile închise privind Coreea de Nord, relatează AFP preluată de Agerpres.
 
Marţi, Phenianul a lansat o rachetă balistică de pe un submarin sporindu-şi astfel capacităţile militare, informează AFP din surse diplomatice de la New York.
 
Sesiunea, care va avea loc miercuri după-amiază, este organizată la solicitarea Marii Britanii şi a Statelor Unite, la care ulterior s-a alăturat şi Franţa.
 
Coreea de Nord a anunţat miercuri testarea cu succes a unui "nou tip" de rachetă balistică lansată de un submarin cu o zi înainte. Acest cel mai recent test nord-coreean ar putea constitui un progres tehnologic considerabil într-un moment în care cele două Corei, din punct de vedere tehnic încă în război, par să fie angajate într-o cursă a înarmărilor, iar dialogul dintre Washington şi Phenian se află în impas.
 
Arma este dotată cu "multe tehnologii avansate de control şi ghidare", potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA, care mai afirmă că aceasta a fost lansată cu acelaşi submarin, 8.24 Yongung, folosit în primul său test cu rachete balistice strategice (SLBM) în urmă cu cinci ani.
 
 

Etichete Coreea de NordONUConsiliul de Securitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live