Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Aprilie 2020
Vizualizari: 400
Comentează add

India a anulat o comandă pentru aproximativ o jumătate de milion de kituri de testare pentru coronavirus şi a anunţat că va returna şi stocurile actuale de astfel de echipamente.

Retur la o jumătate de milion de kituri de testare COVID-19 "Made in China"

sergiu-stet

 Foto: Arhiva.

O dispută s-a declanşat între India şi China, după ce India a anulat o comandă pentru aproximativ o jumătate de milion de kituri de testare pentru coronavirus şi a anunţat că va returna şi stocurile actuale de astfel de echipamente.

Conform BBC, autorităţile indiene au criticat acurateţea acelor teste, pe care partea chineză le-a descris ca foarte eficiente.

India doreşte să sporească numărul de teste, iar kiturile rapide pentri anticorpi din China păreau o opţiune viabilă. Cu toate acestea, primul transport de astfel de kituri a devenit rapid foarte controversat.

Autorităţile din mai multe state s-au plâns că acestea sunt ineficiente şi nu detectează anticorpii la pacienţii care au fost infectaţi şi s-au însănătoşit.

Săptămâna trecută, principalul organism de cercetare medicală din India a retras din folosinţă acele kituri. Acum, autorităţile indiene doresc să returneze toate dispozitivele primite, iar ultima comandă majoră a fost anulată.


Etichete coronavirusChinaIndiakittesteCOVID-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live