Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

13 Noiembrie 2015
Vizualizari: 882
Comentează add

Săptămâna a debutat cu o ședință extraordinară condusă de premierul interimar, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Retrospectiva săptămânii la Guvern

petruta-obrejan

Guvern. Foto: wikipedia.org.

Săptămâna a debutat cu o ședință extraordinară condusă de premierul interimar, Sorin Mihai Cîmpeanu.

În cadrul reuniunii, miniștrii au adoptat măsuri pentru sprijinirea familiilor sau rudelor pacienților internați în spitalele din România sau trimiși la tratament în spitale din străinătate, pentru perioada spitalizării.

Potrivit hotărârii aprobate, acel membru al familiei sau ruda care însoțește un pacient transferat la un spital din străinătate va primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare și masă (200 de euro pe zi) și 1.500 de euro pentru transport. În același timp, aparținătorii persoanelor rănite și care se află internate în spitale din București vor primi 6.000 de lei lunar, suport financiar acordat pentru perioada spitalizării.

Potrivit unor surse oficiale, solicitările se vor depune la fie la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București, fie la agențiile similare județene. Aceleași surse precizează că familiile nu vor fi puse pe drumuri, urmând ca echipe aparținând agențiilor de plăți să vină în întâmpinarea acestora, urmând să se procedeze identic ca și în cazul ajutoarelor pentru deces.


Demisie Oprea

Tot luni, premierul interimar, Sorin Cîmpeanu a semnat și demisia ministrului afacerilor interne, Gabriel Oprea. Sorin Cîmpeanu a preluat preț de câteva ore conducerea Ministerului Afacerilor Interne delegându-și atribuțiile , în acest sens, secretarul de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ilie Botos.

Premier desemnat, Dacian Ciolos

Fostul comisar european pentru Agricultură, independentul Dacian Cioloş a fost desemnat, marți, de preşedintele Iohannis să formeze noul Executiv. El are la dispoziţie 10 zile pentru a cere Parlamentului votul de încredere asupra Cabinetului de miniştri şi a programului de guvernare.

Mai multe informaţii despre activitatea Guvernului pe site-ul nostru

politicaromaneasca.ro.

Etichete sintezaguverndemisieSorin cimpeanuDacian Ciolos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live