Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

27 Iunie 2011
Vizualizari: 1419
Comentează add

Echipa River Plate, de 44 de ori câştigătoare a campionatului de fotbal al Argentinei, a retrogradat în liga secundă, pentru prima oară în istoria sa de 110 ani. Fanii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine.

Retrogradarea River Plate a generat violenţe ale fanilor

ionut-dragu

Foto: Reuters.

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite, între care şi mai mulţi poliţişti, în timpul ciocnirilor de duminică, din jurul stadionului din Buenos Aires, după remiza dintre River Plate şi Belgrano, scor 1-1, care a trimis River în a doua ligă.

Alberto Crescenti, responsabilul serviciilor de urgenţă din oraş, citat de AFP, a declarat că "ciocnirile între suporterii nemulţumiţi ai echipei River şi forţele de ordine s-au soldat cu cel puţin 25 de răniţi, printre care şi poliţişti".

Oficialul a mai adăugat că "aceste persoane au diverse răni, dar sunt în afara oricărui pericol".

La puţin timp după finalul meciului, incidente au izbucnit în stadion, iar apoi în afara acestuia între sute de suporteri şi forţele de ordine masate în incinta şi în jurul arenei.

Suporterii au distrus mai multe maşini, dintre care una a poliţiei, şi au incendiat pubele.

În stadion, dar şi în afara lui, poliţia a utilizat tunuri cu apă pentru calma situaţia.

De asemenea, conform imaginilor televizate, au intervenit şi poliţiştii călare.

După două ore de violenţe, poliţia a preluat controlul situaţiei şi a efectuat mai multe arestări.

După meci, jucătorii s-au prăbuşit pe teren, în lacrimi, în timp ce adversarii de la Belgrano părăseau stadionul în huiduielilor suporterlor, care aruncau diverse obiecte.

Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă pentru a calma suporterii.

Aproximativ 2.200 de reprezentanţi ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi pentru meciul la care au asistat 50.000 de spectatori.

Mai mult, în jur de 3.000 de suporteri ai formaţiei Belgrano Cordoba au fost nevoiţi să aştepte mai mult de două ore înainte de a părăsi stadionul pentru a evita incidentele cu suporterii echipei River Plate.

Echipa River Plate, de 44 de ori câştigătoare a campionatului Argentinei, a retrogradat în liga secundă, pentru prima oară în istoria sa de 110 ani, după remiza de pe teren propriu cu Belgrando, în returul barajului de menţinere.


Etichete incidenteviolenţeRiver PlatefaniArgentina

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live