Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Lavinia Vasiliu

2 Martie 2016
Vizualizari: 7760
Comentează add

Reţetele pentru copii mofturoşi ale Laviniei Vasiliu sunt difuzate, "La dispoziţia dumneavoastră" în fiecare joi, de la 20.3

Reţete de grădiniţă: macaroane cu brânză

lavinia-vasiliu

 

  Macaroane cu brânză

Ingrediente:
- Macaroane
- Brânză dulce şi telemea sărată
- 4 ouă
- Smântână 
- Lapte
- 2 linguri de zahăr
Astăzi am avut o cerere de macaroane cu brânză! Cerere care m-a umplut de fericire, numai la cât de uşor şi repede se fac. Este drept ca am o nelinişte legată de bucătăresele de la grădiniţă, întotdeauna mâncarea lor e mai bună decât cea de acasă.
Acum, dacă doamnele mă întrec la abilităţile de gospodină, măcar stau bine cu imaginaţia. Şi când mâncarea e gata, frumos aşezată pe farfurie, fug cu ea în mână, sun la uşă, şi spun tare: 
“Vai, mulţumesc frumos, doamna Felicia! Silviu va fi încântat ca i-aţi trimis macaroane.” Sper ca povestea aceasta să dăinuie măcar cât Moş Crăciun…
Altfel, arunc macaroanele în apa fierbinte şi le fierb câte minute scrie pe cutie. Apoi le las în strecurătoare, la scurs.
Amestec brânză dulce cu telemea sărată, smărâmată cu furculiţa, şi torn peste 4 ouă bine bătute. Zahărul e opţional, spre obligatoriu, aşa că eu pun. Amestec macaroanele cu această compoziţie şi le pun într-o tavă unsă cu unt. Peste ele torn smântână, fluidizată cu puţin lapte, cât să acopere macaroanele şi să nu devină crocante la suprafaţă, că sunt refuzate. 
La cuptor stau cam 20 de minute, la foc mediu.
Puteţi folosi doar brânză dulce, sau doar telemea, în funcţie de cum vă place fiecăruia. 
 

Etichete macaroanepastegrădiniţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live