Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Domenico

1 Februarie 2011
Vizualizari: 2296
Comentează add

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, spune că societăţile care înregistrează pierderi trebuie să urmeze un program de restructurare care poate însemna un management performant, disponibilizare sau privatizare.

Restructurări la ministerul transporturilor

diana-domenico

Companiile din subordinea ministerului transporturilor, care întregistrează pierderi şi reprezintă o povară pentru bugetul statului, vor intra într-un proces de restructurare care se va întinde pe o perioadă de cel puţin doi ani.

În funcţie de rezultatul restructurării, companiile vor putea primi sprijin financiar din partea statului pentru a-şi plăti datoriile, a declarat la finalul întâlnirii cu reprezentanţii FMI ministrul transporturilor, Anca Boagiu.     

"Aşa cum arată astăzi planurile de restructurare, cel puţin pentru unele dintre ele aş spune că şi-au stabilit ţinte realiste pentru anul 2011 şi dacă vor reuşi să le şi atingă printr-un management mult mai performant, anul 2012 cred că va fi un an în care vor beneficia de un suport major din partea statului, dar totul este condiţionat: reformă versus suport din partea statului", a declarat Anca Boagiu. 

Şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a întărit ideea ca societăţile care înregistrează pierderi trebuie să urmeze un program de restructurare care poate însemna orice tip de măsură, respectiv un management performant, disponibilizare sau privatizare.  

"S-a discutat despre toate companiile care sunt în subordinea Ministerului Transporturilor. S-a făcut un inventar al problemelor cu care se confruntă fiecare companie şi sigur în funcţie de programe de restructurare pe care aceste companii le va prezenta, atât comisiei, cât şi Fondului, se vor stabili ţinte foarte bine determinate în aşa fel încât pe parcursul programului ele să fie duse la îndeplinire", a declarat Mihai Tănăsescu.

Oficialul FMI a precizat ca scrisoarea de intenţie va fi redactată şi negociată până la finalul acestei săptămâni, delegaţia FMI urmând să părăsească ţara la începutul săptămânii viitoare.


Etichete FMIAnca BoagiutransportrestructurareMihai Tănăsescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live