Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

31 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1262
Comentează add

Conducerea societăţii Oltchim, administratorul judiciar şi reprezentanţi ai angajaţilor au început discuţiile privind planului de reorganizare şi restructurare a combinatului.

Restructurarea Oltchim, discutată cu administratorul judiciar

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

La Oltchim a început discuţia pe marginea planului de reorganizare şi restructurare a combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, un plan aprobat miercuri, în instanţă.

Sunt programate întâlniri între conducerea societăţii, administratorul judiciar, reprezentanţi ai angajaţilor şi ai administraţiei locale, pentru a se stabili etapele de aplicare şi măsurile care se vor lua după intrarea în insolvenţă.

În cazul societăţii Oltchim se aşteaptă ca administratorii judiciari desemnaţi miercuri de Tribunalul Vâlcea să anunţe, practic, primii paşi ce trebuie parcurşi la Oltchim, dar şi pentru a se analiza situaţia actuală a combinatului chimic.

De asemenea, tot în cursul zilei de joi, sindicaliştii susţin că se vor întâlni, la rândul lor, cu administratorii judiciari.

Reprezentanţii salariaţilor au precizat că se va încerca, încă de la prima discuţie, să se menţină Contractul Colectiv de Muncă.

Acesta le-ar asigura, practic, acordarea de plăţi compensatorii, în cazul restructurărilor.

Trebuie precizat că, joi, în cadrul acestor întâlniri, nu se vor lua măsuri imediate, ci vor fi simple discuţii privind situaţia actuală a combinatului, după cum spuneam, inclusiv a salariaţilor.

Mai mult, joi, atât reprezentanţii angajaţilor, cât şi ai conducerii Oltchim, vor afla care sunt doleanţele administratorilor judiciari, privind planul de reorganizare şi restructurarea societăţii, plan pe care administratorii trebuie să-l elaboreze, conform legii, în 60 de zile.


Etichete Oltchiminsolvenţărestructuraresalariat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live