Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 938
Comentează add

O delegaţie a Complexului Energetic Hunedoara pleacă astăzi la Bruxelles, pentru a prezenta Comisiei Europene proiectul unui plan de restructurare a companiei.

Restructurarea Complexului Energetic Hunedoara, discutată la Bruxelles

ilie-pintea

Foto: radiocluj.ro. 

O delegaţie a Complexului Energetic Hunedoara pleacă astăzi la Bruxelles, pentru a prezenta Comisiei Europene proiectul unui plan de restructurare a companiei.

Administraţia Complexului va trebui apoi să adapteze acest plan eventualelor obiecţii ale executivului comunitar, urmând ca el să fie aprobat de Consiliul de Administraţie.

În linii mari, proiectul prevede închiderea tuturor exploatărilor miniere din Valea Jiului, care îşi vor înceta activitatea peste 10 ani, ultimii trei fiind alocaţi lucrărilor de închidere, care trebuie făcute astfel încât perimetrele miniere să nu prezinte pericol.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Muntele", Petru Nica, aceasta ar fi varianta optimistă, pentru că există prevederile regulamentului european 787, care stipulează închiderea minelor până la finalul anului 2018.

Mai multe despre această situaţie şi despre urmările pe care le poate avea închiderea accelerată a exploatărilor miniere, în emisiunile noastre informative de astăzi.


Etichete Complexul Energetic Hunedoararestructurareexloatări miniereValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live