Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Februarie 2021
Vizualizari: 369
Comentează add

Taiwanul introduce noi restricţii privind utilizarea apei, fapt care ar putea duce la o accentuare a lipsei de microcipuri la nivel mondial.

Restricţiile privind utilizarea apei în Taiwan ar putea afecta producția IT

sergiu-stet

  Foto: pixabay.com.

Taiwanul a introdus noi restricţii privind utilizarea apei, ceea ce ar putea duce la o agravare a lipsei de microcipuri la nivel mondial, Taiwanul fiind unul dintre cei mai mari producători de cipuri din lume.
 
BBC transmite că pe insula Taiwan au căzut cantităţi extrem de mici de ploaie, iar anul trecut, pentru prima dată în ultimii 500 de ani, Taiwanul nu a mai fost afectat de taifun, fapt care a lăsat rezervoarele naturale şi artificiale ale insulei la un nivel de umplere de sub 25% din totalul capacităţii.
 
Companiile producătoare de cipuri consumă zilnic milioane de litri de apă pe zi, dar acum sunt nevoite să aducă apă cu cisternele pentru a susţine activitatea fabricilor.
 
Deja se înregistrează o criză pe piaţa componentelor electronice din cauza pandemiei de COVID-19 şi a creşterii implicite a cererii pentru produse electronice dar, în acelaşi timp, pandemia a perturbat şi lanţurile de aprovizionare, iar acum situaţia se agravează din cauza lipsei de apă în marile fabrici de cipuri din Taiwan. 

Etichete TaiwanITcipchip

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live