Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

24 Februarie 2021
Vizualizari: 200
Comentează add

Călătoriile neesențiale în interiorul Uniunii și din afara ei trebuie deocamdată restricționate, arată schița de concluzie a Consiliului European extraordinar de mâine și vineri.

Restricțiile de călătorie, "în mod proporțional și fără discriminare"

carmen-gavrila

   Foto - arhivă

Călătoriile neesențiale în interiorul Uniunii și din afara ei trebuie deocamdată restricționate, arată schița de concluzie a Consiliului European extraordinar de mâine și vineri.
 
Potrivit documentului obținut de Radio România, restricțiile pot fi introduse numai în mod proporțional și fără discriminare, ținând cont de situația specifică a comunităților care trăiesc de o parte și de alta a unor granițe.
 
Textul mai prevede că circulația bunurilor și a serviciilor pe piața unică să nu fie afectată și să fie asigurate așa-numitele coridoare verzi pentru transport.
 
Reporter: Carmen Gavrilă - Documentul obținut de Radio România mai prevede accelerarea autorizării vaccinurilor, producția și distribuirea de doze în paralel cu creșterea monitorizării și detectării de mutații cât mai rapid, astfel încât răspândirea lor să fie ținută sub control.
 
În acest punct este menționată recenta inițiativă numită "incubatorul HERA", care va aduna la un loc inițiativele publice și private pentru a crește capacitatea de producere a vaccinurilor și adaptarea lor la noile tulpini.
 
În schița de concluzii, statele membre se angajează să susțină eforturile Comisiei Europene de a avea cât mai rapid la dispoziție materiile prime necesare, acorduri între producători pentru lanțuri de aprovizionare și îmbunătățirea și crearea de noi facilități de producție a vaccinurilor.
 
În plus, textul prevede ca furnizorii de vaccinuri să asigure livrări predictibile și să-și respecte obligațiile contractuale cu Uniunea.
 
Liderii de state și de guverne se angajează și să îmbunățească accesul la vaccinuri pentru grupuri prioritare din țări aflate în vacinătatea Uniunii. În text există și o scurtă referire la implementarea rapidă a planului de relansare economică a Uniunii.
 
Trebuie spus că, recent, Comisia Europeană s-a arătat nemulțumită de ritmul lent în care este ratificat Mecanismul de Redresare și Reziliență în parlamentele naționale.
 
(PH)
 

Etichete restrictii de calatorieUEConsiliul European(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live