Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 206
Comentează add

Restricţiile impuse de către autorităţile ungare la trecerea frontierei pentru maşinile grele la sfârşitul săptămânii sau cu ocazia sărbătorilor legale provoacă nemulţumiri.

Restricţii la vamă

radiojurnal

 Foto arhivă

Restricţiile impuse de către autorităţile ungare la trecerea frontierei pentru maşinile grele la sfârşitul săptămânii sau cu ocazia sărbătorilor legale provoacă nemulţumirea şoferilor de autocamioane, nevoiţi să aştepte ore în şir pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei.

Conducătorii auto au şi o serie de propuneri.

Detalii aflăm de la corespondentul RRA, Ioan Suciu: "Coloana de autocamioane pe sensul de ieşire din ţară a fost şi în acest început de săptămână de până la 10 km.

Şi la această oră punctul de control şi trecere a frontierei Nădlac 2 este cel mai solicitat, iar timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute.

Banda de urgenţă a autostrăzii A1, în apropiere de Nădlac 2, este blocată de sute de autocamioane.

De fiecare dată, poliţia de frontieră română suplimentează arterele de control şi personalul, dar nu este de ajuns, se pare că şi partea maghiară trebuie să facă acelaşi lucru.

Şoferii de autocamioane acuză autorităţile de frontieră din Ungaria de nepăsare şi propune o schimbare a legislaţiei în domeniu, precum şi o suplimentare a arterelor de control şi de partea ungară a frontierei.

În ultimul rând, aceştia reclamă prezenţa a mii de autocamioane din spaţiul ex-comunitar, mai ales din Turcia care au acelaşi regim cu transporturile comunitare.

Crearea de benzi de control speciale pentru transportatorii non-UE ar fi o măsură bine venită din partea Ungariei, fapt se poate realiza numai dacă sunt iniţiate acorduri bilaterale statale.

În tot acest timp, transportatorii romani aşteaptă şi astăzi în coloană să iasă din ţară, fiind prinşi între o situaţie care pare fără de sfârşit."


Etichete Vamăcamioane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live