Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

16 Decembrie 2020
Vizualizari: 272
Comentează add

Restricții la Londra şi în câteva regiuni din sudul Angliei

aura-neag-londra

  Foto: Arhivă.

Capitala britanică Londra și alte câteva regiuni din sudul Angliei au intrat de la miezul nopții în zona de pandemia gravată, care implică cele mai severe restricții.
 
În ultimele zile a fost identificată o mutație a virusului în apropiere de Londra care ar explica explozia numărului de infectări.
 
Ministrul britanic al sănătății spune, însă că nu sunt semne că această variantă de virus ar agrava boala sau că ar fi rezistentă la vaccin. Corespondenta RRA Aura Neag transmite.
 
Reporter: Vor fi impuse restricțiile cele mai severe, asemănătoare unei carantine. Între aceste zone se află şi capitala țării, Londra, unde se înregistrează o creștere îngrijorătoare a numărului de infectări. Acum câteva zile a fost descoperită o mutație a virusului în apropiere de Londra, care ar fi în parte responsabilă de noua situație pandemică.
 
Ministrul sănătății, Matt Hancock: Am identificat o mutaţie a coronavirusului, care ar putea fi asociată cu propagarea rapidă a virusului în sud-estul Angliei. Studii inițiale sugerează că această variantă a virusului este mai contagioasă. Până acum am identificat peste 1.000 de cazuri de îmbolnăviri cu această mutație a virusului predominant în sud-estul Angliei, dar au fost semnalate îmbolnăviri în aproape 60 de alte locații, iar numărul infecțiilor crește rapid.
 
Reporter: Ministrul britanic al sănătății spune că mutaţii similare ale coronavirusului au fost identificate și în alte țări, iar Organizația Mondială a Sănătății a fost informată de situația din Marea Britanie. Pe ansamblu situația în Anglia în special rămâne dificilă. Peste 60% din populație, care înseamnă 34 de milioane de oameni, trăiește în zone unde sunt impuse cele mai severe restricții.
 
(PH)
 

Etichete Marea BritanieAngliaLondrarestrictiicovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live