Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

9 Noiembrie 2020
Vizualizari: 509
Comentează add

Cea mai mare rată de infectare este în provincia Granada, unde a ajuns la 1.194 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Restricţii impuse în Spania din cauza Covid-19

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

FOTO: Arhivă.

Numărul total al deceselor Covid la nivel mondial a depăşit un 1.250.000, iar cel al cazurilor a ajuns la aproape 50.300.000.

Sunt numere care arată că pandemia nu dă niciun semn că încetineşte, iar autorităâile şi specialiştii încearcă să găsească un echilibru între restricţii şi nevoia de a nu opri din nou economia.

În Europa, însă, tot mai multe state sunt forţate să revină la măsuri mai dure impuse şi în primăvară. De exemplu, autorităţile portugheze au interzis, de astăzi, circulaţia pe timpul nopţii în mai multe localităţi şi unele centre comerciale vor fi închise, iar, în Spania, cea mai populată regiune, Andaluzia, cu 8,4 milioane de locuitori, a anunţat că de mâine se închid activităţile economice neesenţiale.

Restricţiile intevin şi în contextul în care a crescut alarmant numărul infectărilor în rândul personalului medical.

Barurile și restaurantele se vor închide zilnic la ora 18:00, la fel ca magazinele care sunt considerate neesențiale. Terenurile de sport în aer liber rămân deschise.

Cea mai mare rată de infectare este în provincia Granada, unde a ajuns la 1.194 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Pentru că situația este critică, întreaga activitate economică neesențială va fi oprită cel puțin două săptămâni, a anunțat liderul regional, Juanma Moreno.

Se interzice în toată regiunea circulația între 10:00 seara și 7:00 dimineața. Autoritățile vor ca până în 15 decembrie numărul cazurilor să scadă, astfel încât în perioada Crăciunului locuitorii să nu fie afectați de atât de multe restricții.

Cele mai multe infectări se înregistrează în rândul tinerilor, 54% dintre noile cazuri fiind persoane sub vârsta de 45 de ani. O stituaţie îngrijorătoare se observă în rândul profesioniștilor din sănătate. În ultimele două săptămâni ale lunii octombrie, numărul angajaților infectați a crescut de la 351 la aproape 1.200.

(RS)


Etichete spaniacoronaviruspandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live