Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

17 Iulie 2014
Vizualizari: 1767
Comentează add

În următoarele 3 zile, turul ciclist va străbate mai multe drumuri judeţene şi naţionale din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, pe care vor fi impuse restricţii temporare de trafic.

Restricţii de trafic din cauza Turului ciclist al Sibiului

carmen-vulcan-sibiu

Concurs de ciclism pe Transfăgărăşean. Foto: Constan Paşol(arhivă).

Startul în Turul Ciclist al Sibiului, la care participă în jur de 150 de sportivi de pe 3 continente, se va da astăzi, la ora 18,30, în Piaţa Mare, cu Prologul competiţiei, în care cicliştii vor străbate contratimp 2,4 km pe străduţele din centrul istoric al oraşului.

Din această cauză, între orele 17,30 şi 21, va fi închisă circulaţia pe străzile Cetăţii, Mitropoliei , Poştei, Centumvirilor şi Odobescu , de la Liceul de Artă până în Piaţa Huet.

În următoarele trei zile, turul ciclist va străbate mai multe drumuri judeţene şi naţionale din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, pe care vor fi impuse restricţii temporare de trafic.

Astfel în etapa de mâine, cicliştii vor urca pe DN7C Transfăgărăşan până la Bâlea Lac,  iar circulaţia va fi închisă total timp de o oră, între 15 şi 16, de la intrarea  în tunelul Bâlea Lac dinspre judeţul Argeş până la Bâlea Cascadă .

Dar şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie pe toată porţiunea sibiană a  Transfăgăraşanului , în intervalul orar 13.30-16.30, când caravana ciclistă se va îndrepta spre Bâlea Lac.

De altfel pe tot traseul turului ciclist şoferii sunt rugaţi să se conformeze indicaţiilor de oprire temporară date de echipajele de Poliţie care vor deschide drumul caravanei.

Sâmbătă la prânz turul ciclist va ajunge pe alte două drumuri naţionale DN1, între Săcel şi Miercurea Sibiului, şi DN67C-Transalpina, între localităţile Săsciori şi Șugag, judeţul Alba, unde se va circula, dar cu restricţii.   

Tot sâmbătă cicliştii vor avea o etapă de căţărare până în staţiunea Păltiniş, ceea ce va duce închiderea completă a circulaţiei pe DJ 106 A , între Curmătura Ştezii şi Păltiniş între orele 13  şi 16.30. Iar duminică acest drum judeţean se va închide, în mai multe intervale de timp,  de la ieşirea din Sibiu spre Răşinari.

Tot duminică şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie, după amiază, pe Transalpina, între Șugag şi Săsciori,  dar şi pe DN 14, între localităţile Slimnic şi Sibiu, când caravana ciclistă va strabate ultimii kilometri ai Turului care se va încheia în Piaţa Mare a Sibiului cu festivitatea de premiere. 

Turul Ciclist al Sibiului este, la ora actuală, cea mai importantă competiţie ciclistă din România iar Uniunea Ciclistă Internaţională a menţinut-o în categoria 2.1, ceea ce o situează în topul primelor 5 competiţii cicliste de şosea din Europa de Sud-Est.
 


Etichete Ştiri CentruTurul Ciclist al SibiuluirestricţiitraficTransfăgărăşanBâlea LacBâlea CascadăSibiuAlbaBraşov,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live