Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 142
Comentează add

Restricţii în două localităţi vecine capitalei şi scenariu galben pentru oraşul Timişoara.

Restricţii în două localităţi vecine capitalei

florin-lepadatu

   Foto: Arhivă/ Cătălin Radu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Din ce în ce mai multe localităţi din ţară au o rată de infectare ridicată, iar autorităţile impun restricţii suplimentare.

În această situaţie se află şi două localităţi din jurul capitalei, Brăneşti şi Domneşti, unde incidenţa a depăşit pragul de 2 la mie.

Şi la Timişoara au fost luate măsuri speciale, după ce oraşul a intrat în scenariul galben.

Corespondenta RRA, Alina Bujancă, transmite:" Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a instituit o serie de restricții, după ce rata de infectare în municipiu a ajuns la 2,23 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 123 de noi îmbolnăviri. Astfel, va fi limitat numărul de persoane la competiții sportive, în săli de cinematograf și de spectacole, la evenimente private, precum nunți și botezuri, iar concertele în aer liber se vor organiza cu cel mult 2.500 de spectatori, cu respectarea normelor de protecție. Alte 24 de localități din Timiș au o incidență crescută a cazurilor, cea mai mare fiind la Bucovăț, aproape 6 la mie. În ultimele 24 de ore, în județul Timiș au apărut 233 de cazuri noi de COVID-19. Există un focar activ la centrul de carantinare a migranților din Timișoara, unde numărul celor infectați a crescut la 11. De la începutul anului școlar, cinci angajați ai unor unități de învățământ, între care doi dascăli, s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, prin urmare o grădiniță a intrat în sistem online. De asemenea, au fost confirmate nouă cazuri în rândul elevilor, însă aceștia nu s-au infectat la școală."

 

Etichete restricţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live