Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

21 Iunie 2019
Vizualizari: 773
Comentează add

Restricție importantă pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia și Turcia

alex-lancuzov

  Foto: Alex Lancuzov-arhivă

Restricție importantă pentru turiștii care merg în Bulgaria, Grecia și Turcia

Podul peste Argeș de pe DN 5 București –Giurgiu se va închide din 15 iulie

Lucrările de reparații capitale durează aproape un an

Podul peste Argeș de pe Drumul Național 5 București –Giurgiu se va închide începând cu data de 15 iulie pentru reparații capitale, lucrările la Podul din zona localității Adunații Copăceni urmând să dureze aproape un an. Pe lângă această restricție, vara sunt probleme de fluență și la Podul Prieteniei Giurgiu -Ruse.

Contractul pentru modernizarea Drumului Național 5 București –Giurgiu a fost semnat în 2015 însă, după patru ani cu lucrări constructorul a ajuns la un stadiu fizic de doar 70 %. Carosabilul a fost lărgit în Ilfov în zona localităților Jilava și 1 Decembrie dar cea mai dificilă parte a proiectului este reabilitarea podului peste Argeș de la Adunații Copăceni, un pod cu mari probleme la structura de rezistență și trafic îngreunat din cauza gropilor adânci. Amenințat cu rezilierea contractului pentru întârzieri repetate constructorul s-a mobilizat ceva mai bine și a reușit să amenajeze un pod provizoriu peste Argeș pentru devierea circulației. Pe lângă traficul greu intens, DN 5 București –Giurgiu este și principala șosea pentru turiștii care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia

Pe lângă restricția anunțată la Podul peste Argeș de la Adunații Copăceni, a doua problemă de fluență este la Podul prieteniei. Podul peste Dunăre de la Giurgiu Ruse care a împlinit ieri 65 de ani de la inaugurare are o singură bandă pe sens și implicit o primă cauza pentru coloanele mari. Deși partea bulgară a deschis un nou terminal la frontieră cele patru benzi pentru autoturisme, microbuze și autocare nu fac față numărului mare de mașini.

Dacă pe jumătatea noastră a Podului Prieteniei reparațiile capitale s-au finalizat în 2016, este de așteptat ca drumarii bulgari să înceapă consolidarea pe partea lor ceea ce înseamnă din nou circulație dirijată la paletă sau cu semafoare.

 


Etichete restrictieBulgariaGreciaTurciaDN 5podul peste Argeș

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live