Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Aprilie 2014
Vizualizari: 1348
Comentează add

Banii ar urma să fie decontaţi transportatorilor care vor prezenta organelor fiscale facturi pentru combustibilul cumpărat. Sumele vor fi returnate trimestrial.

Restituirea unei părţi din acciză transportatorilor, adoptată

radiojurnal

Foto: Arhivă

Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi ordonanţa de urgenţă care prevede returnarea către transportatori a 4 din cei 7 eurocenţi, respectiv din valoarea supra-accizei la carburanţi.

De această măsură ar urma să beneficieze, potrivit unei informări de presă, transportatorii rutieri licenţiaţi de mărfuri, cei care fac transport public local de persoane, adică microbuzele şi autobuzele, dar şi Poşta Română.

Banii ar urma să fie decontaţi transportatorilor care vor prezenta organelor fiscale facturi pentru combustibilul cumpărat.

Sumele vor fi returnate trimestrial - a precizat premierul Ponta după şedinţa de guvern.

"Ea se aplică în trimestrul III pentru facturile emise în trimestrul II.

"De aceea, ne-am grăbit s-o emitem astăzi, pentru că în următoarele trei luni se face sistemul şi, practic, după 1 iulie încep să vină facturile pentru trimestrul II", spune Victor Ponta.

Procedura de restituire, definitivată în perioada următoare

Este încă necunoscută procedura de restituire a banilor, aceasta va fi stabilită în perioada următoare, după consultări între Ministerul de Finanţe şi ANAF - a adăugat Victor Ponta.

Direct vizaţi de ordonanţă, transportatorii rutieri spun că aşteaptă publicarea ei în "Monitorul Oficial", întrucât au o serie de neclarităţi.

Totodată, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, anunţă că nu renunţă la solicitarea ca statul să acopere integral majorarea accizei la combustibili.

"Trebuie să vedem forma finală în care această ordonanţă este, pentru că trebuia corectat aspectul legat de exclusiv transport public, având în vedere că discutăm de o traducere nefericită din limba engleză a Directivei 96/2003.

"Vom face toate demersurile legale, pentru ca atât, pe de o parte, să se renunţe la cei 7 eurocenţi, cât şi pentru ca procentul să devină mult mai important, astfel încât să fie atractiv pentru operatorii transport, pasageri şi mărfuri din România", spune Augustin Hagiu.


Etichete taxăaccizăcarburanttransportatorifacturăANAFAugustin Hagiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live