Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Mai 2018
Vizualizari: 1892
Comentează add

Guvernul stabileşte astăzi metodele prin care vor fi restituite sumele de bani donate pentru cumpărarea sculpturii "Cuminţenia Pământului".

Restituirea banilor donaţi pentru "Cuminţenia Pământului"

radiojurnal

 

Guvernul stabileşte metodele prin care vor fi restituite sumele de bani donate în cadrul subscripţiei publice pentru cumpărarea sculpturii "Cuminţenia Pământului" realizată de Constantin Brâncuşi. 

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că în acest mod vor fi corectate mecanismele care au împiedicat până acum returnarea banilor. 

"În şedinţa de guvern de astăzi vom adopta hotărârea de guvern prin care sunt stabilite măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani încasate în cadrul subscripţiei publice pentru achiziţionarea structurii "Cuminţenia Pământului". Astfel, sunt corectate neajunsurile din anul 2016, care au făcut ca donaţiile făcute de populaţie să nu poată să fie restituite până la acest moment", a declarat premierul Dăncilă.

Restituirea banilor a fost decisă anul trecut printr-o ordonanţă de guvern, dar metodele nu fuseseră stabilite. Măsura a fost necesară, întrucât sumele colectate prin subscripţie publică au fost insuficiente pentru achiziţionarea sculpturii.


Etichete Constantin Brâncuşi"Cuminţenia Pământului"sculpturădonaţiirestituirebani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live