Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

1 Aprilie 2013
Vizualizari: 946
Comentează add

Salariile restante ale angajaţilor Oltchim vor fi acordate prin intermediul ministerului muncii, de la Fondul de Garantare, a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Restanţele salariale ale angajaţilor Oltchim "vor fi acordate"

radu-sarpe

Sindicalişti Oltchim. Foto: Arhivă Agerpres.

Salariile restante ale angajaţilor Oltchim vor fi acordate prin intermediul ministerului muncii, de la Fondul de Garantare, la jumătatea lunii aprilie 2013, a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Declaraţia a fost făcută, luni, după întâlnirea avută de reprezentanţii ministerului muncii cu cei ai sindicatelor de la Oltchim şi administratorii judiciari ai societăţii.

Toţi salariaţii Oltchim care vor fi disponibilizaţi vor beneficia de plăţi compensatorii, a mai precizat ministrul Varujan Vosganian.

Potrivit liderului sindical Corneliu Cernev, un număr de 1.020 de salariaţi de la Oltchim vor fi disponibilizaţi, dar, până acum, oamenii nu au fost înştiinţaţi că urmează să îşi piardă locul de muncă.

Ministrul economiei a vorbit şi despre discuţiile avute de autorităţile române cu reprezentanţii Comisiei Europene în ce priveşte acordarea unui ajutor de stat pentru combinatului Oltchim. 

"Nu am primit încă un verdict din partea Comisiei Europene. Există doar opinii manifestate la nivelul compartimentelor tehnice. Din păcate, nu sunt foarte încurajatoare pentru noi, considerând că Oltchim a primit deja un ajutor de stat implicit, anul trecut, prin furnizarea de energie electrică fără contraprestaţie" a mai spus Varujan Vosganian.

Oltchim nu se poate baza pe un ajutor de stat, a declarat premierul Victor Ponta.

Această solicitare nu a fost agreată de Comisia Europeană, pe motiv că acest combinat a mai beneficiat de un astfel de sprijin.

Precizarea a fost făcută aseară de premierul Victor Ponta la un post de televiziune, unde a arătat că statul încearcă acum să atragă finanţare de la bănci şi traderi pentru activele funcţionale ale Oltchim.


Etichete OltchimsalariidisponibilizăriVarujan VosganianCorneliu Cernevsindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live