Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

7 Octombrie 2014
Vizualizari: 1289
Comentează add

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, spune că respingerea Legii reţinerii datelor şi a celei privind cartelele telefonice prepay nu trebuie să producă emoţie.

Respingerea Legii Big Brother "nu trebuie să producă emoţie"

madalina-verman

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. Foto: captură youtube.com

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că respingerea Legii reţinerii datelor, aşa-numita Lege "Big Brother" şi a celei privind cartelele telefonice prepay nu trebuie să producă emoţie în rândul opiniei publice.

El a explicat în această dimineaţă că nici până acum nu se ştia numele utilizatorilor de cartele şi România nu a fost în pericol din acest motiv.

"Nu cred că spaima trebuie să fie atât de mare. Nu de aici provine nesiguranţa, din faptul că dumneavoastră, când vă cumpăraţi o cartelă, nu vă daţi numele acolo. Aţi putea şi să vi-l daţi, ar fi acelaşi lucru. Nici până acum nu se dădea numele şi nu a atacat nimeni România din cauza asta", a declarat Augustin Zegrean.

CSAT a luat notă, săptămâna trecută, de implicaţiile la adresa securităţii naţionale ca urmare a declarării neconstituţionalităţii celor două legi şi a stabilit că se impune "de urgenţă" o intervenţie legislativă în acest caz din partea Guvernului sau a Parlamentului. 


Etichete Curtea ConstituţionalăAugustin ZegreanBig BrotherdatereţinereoperatoritelefoniecarteleprepayCSAT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live