Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 3096
Comentează add

Armata americană mai aduce aici încă 3000 de militari, iar partenerii din cadrul Coaliției contribuie la acest efort.

Resolute Support: cresc efectivele dislocate în Afganistan Resolute Support: cresc efectivele dislocate în Afganistan - Conține audio

ilie-pintea-kandahar

Militari români și americani la Kandahar (foto: Ilie Pintea)

Noua strategie americană pentru Afganistan prevede creșterea efectivelor dislocate în teatrul de operații cu 3000 de militari, iar anul viitor va aduce aici atât efective sporite, cât și tehnică de luptă suplimentară.

Si România se alătură acestui efort, țara noastră urmând să trimită aici mai mulți militari, a precizat, în exclusivitate pentru Radio România Actualități, colonelul Ștefan Stan, șef al echipei de legătură și reprezentant național superior în teatrul de operații Afganistan.

Situația de securitate în Afganistan e una instabilă, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care insurgența este mai activă decât de obicei, iar anunțul creșterii forțelor dislocate în Afganistan a dus la un număr considerabil mai mare de atacuri ale acestora.

În prezent, la Kandahar se află militarii Batalionului 280 Infanterie Protecția Forței Brave Hearts, precum și o echipă de consiliere care se alătură eforturilor misiunii Resolute Support de a facilita preluarea responsabilităților din zonă de către forțele afgane.


Etichete Afganistan 2017KandaharResolute Supportcolonel Ștefan Stan

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live