Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

27 Iunie 2018
Vizualizari: 482
Comentează add

Prima bicicletă a fost asamblată în 28 octombrie 2008, în baza unui contract de colaborare pe termen lung cu unul dintre cei mai mari jucători pe piața europeană de articole sport.

Reşiţa: Bicicleta cu numărul 3.000.000

mario-balint

Foto: Mario Balint.

Pe vremuri, Reşiţa era cunoscută în ţară şi în lume, pentru producţia de locomotive, motoare navale şi tunuri. De zece ani, la Reşiţa se fabrică... biciclete! Mai precis, 3 milioane de bucăţi au ieşit pe porţile fabricii!

Prima bicicletă a fost asamblată în 28 octombrie 2008, în baza unui contract de colaborare pe termen lung cu unul dintre cei mai mari jucători pe piața europeană de articole sportive. Primul milion de biciclete reşiţene a fost asamblat pe parcursul următoarelor 52 de luni. Media zilnică a bicicletelor asamblate şi livrate a fost de 1.600, înregistrîndu-se însă şi vîrfuri de producţie de 2.000 de unităţi pe zi.

Pentru europeni, bicicleta rămîne în continuare o opţiune extrem de populară. Numărul vehiculelor cu două roţi deţinute de aceştia îl depăşeşte net pe cel al altor mijloace de transport în condiţiile în care, anual, în Uniunea Europeană se cumpără în medie 20 de milioane de biciclete noi. Dintre acestea, 13 milioane sînt produse în ţările membre, România situîndu-se pe locul 7 în clasamentul producătorilor UE.

Bicicletele reşiţene purtând eticheta „Made in Romania“ îndeplinesc exigentele standarde de calitate ale pieţei Uniunii Europene şi reprezintă, în acord cu statisticile CONEBI - Confederation of the European Bicycle Industries, circa 45% din producţia românească de biciclete şi 3% din cea europeană.


Etichete resitabiciclete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live