Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

15 Mai 2019
Vizualizari: 734
Comentează add

Reşedinţa ambasadorului SUA din Grecia, atacată de extremişti

michaela-lambrinidou

 

Poliţia din Grecia a arestat nouă persoane după ce o grupare anarhistă a atacat reşedinţa ambasadorului Statelor Unite din Atena, în semn de susţinere a unui extremist de stânga aflat în închisoare.

Corespondenţă de la Atena - Reporter: Michaela Lamprinidou - Locuinţa ambasadorului american la Atena, Geoffrey Pyatt, a fost ţinta ofensivei lansate în zorii zilei de membrii organizaţiei extremiste Rubicon, care au aruncat cu vopsele şi fumigene în ea.

Organizaţia şi-a asumat răspunderea în semn de solidaritate cu Dimitris Koufontinas, unul din membrii organizaţiei teroriste "17 noiembrie", căruia nu i s-a aprobat permisul de ieşire de două zile din închisoare şi face greva foamei.

Ambasadorul american a făcut referire la vandalisme copilăreşti şi a subliniat că distrugerea proprietăţii nu este un protest paşnic.

Atacul a fost condamnat vehement de Ministerul Afacerilor Externe al Greciei, care a subliniat că este vorba despre un atac inadmisibil şi iresponsabil, care însă nu va afecta prietenia şi cooperarea din ce în ce mai amplă dintre cele două ţări, bazată pe principii şi valori comune, ce vor aduce beneficii ambelor popoare.

Ministrul afacerilor externe al Greciei, Georgios Katrougalos, a avut o convorbire telefonică cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Geoffrey Pyatt, căruia i-a exprimat sprijinul deplin al părţii elene şi l-a informat în legătură cu toate acţiunile întreprinse de autorităţile elene pentru descoperirea autorilor. Dimineaţă, nouă persoane au fost reţinute de poliţia elenă.


Etichete reşedinţa ambasadorului SUAGreciaatacextremisti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live