Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

6 Iunie 2017
Vizualizari: 1429
Comentează add

Ghişeele unice vor fi introduse la punctele de frontieră Giurgiuleşti-Reni şi Palanca-Maiaki Udobnoe, conform acordului de asociere între Republica Moldova şi UE

Republica Moldova şi Ucraina, control comun la frontieră

-

 

Republica Modova şi Ucraina îşi consolidează cooperarea transfrontalieră prin instituirea controlului comun la alte două puncte de trecere a frontierei, conform principiilor ghişeului unic şi opririi unice.

Este vorba de punctele de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Reni şi Palanca-Maiaki Udobnoe. Ala Boţan de la Radio Chişinău relatează că potrivit protocoalelor semnate la Soroca de către reprezentanţii poliţiilor de frontieră ale celor două state, controlul comun în punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Reni se va efectua pe teritoriul Ucrainei, iar în punctul de trecere Palanca-Maiaki Udobnoe pe teritoriul Republicii Moldova.

Instituirea ghişeelor unice la frontiera moldo-ucraineană este prevăzută de acordul de asociere între Republica Moldova şi UE, fiind condiţionată şi de Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi de statele membre ale acestora.

Republica Moldova şi Ucraina au instituit recent controlul comun şi la punctul de trecere a frontierei Cuciurgani-Pervomaisk, ce a provocat critici dure din partea Tiraspolului.

Autorităţile autoproclamatei republici nistrene consideră că ar fi vorba despre o blocadă economică a regiunii ce ar putea duce la escaladarea tensiunilor. Şi Moscova a criticat iniţiativa moldo-ucraineană menţionând că aceasta reprezintă o piedică în rezolvarea diferendului transnistrean.


Etichete Republica MoldovaUcrainacontrol comun la frontiereacordul RM-UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live