Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint, Chişinău

13 Iulie 2010
Vizualizari: 2910
Comentează add

Localităţile din jurul satului Ţiganca, unde se află şi un cimitir al ostaşilor români morţi în cel de-al doilea război mondial, sunt ameninţate de inundaţii.

Republica Moldova se confruntă cu inundaţii Republica Moldova se confruntă cu inundaţii - Conține galerie foto

mario-balint-chisinau

Inundaţii la Nemţeni. Foto: Mario Balint.

În Republica Moldova inundaţiile ameninţă localităţile din jurul satului Ţiganca, unde se află şi un cimitir al ostaşilor români morţi încel de-al doilea război mondial.

Cimitirul ostaşilor români din satul Ţiganca va scăpa de inundare, chiar dacă apele Prutului vor crea o breşă în Digul de la Zârneşti, spun autorităţile, însă cele două sate din apropiere s-ar putea să nu scape de  furia apelor.

Luni după amiază, apa atingea deja 3 metri pe pajiştile din jurul localităţilor.

La Ţiganca a fost prezent luni şi preşedintele Moldovei, Mihai Ghimpu, care a mulţumit României pentru ajutorul acordat în aceste situaţii dificile, chiar dacă şi România are mari probleme cu inundaţiile. 

"E un mare ajutor şi mulţumesc domnului preşedinte, mulţumesc românilor, mulţumesc României pentru că întotdeauna este alături de noi şi în situaţii când şi România are probleme şi mai puţine, inclusiv şi inundaţii", a afirmat Mihai Ghimpu.

Detaşamentul românesc al inspectoratului general pentru situaţii de urgenţă, coordonat de locotenent-colonelul Marian Mihai, a continuat misiunile de salvare a populaţiei la Nemţeni, Codul Morii şi Sărăteni în raionul Hânceşti, cu bărcile şi autocamioanele româneşti aflate în dotare.


Etichete Republica MoldovainundaţiiŢigancacimitirMihai Ghimpu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live