Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint, Chişinău

19 Iulie 2010
Vizualizari: 1489
Comentează add

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a transmis un mesaj de mulţumire adresat preşedintelui României Traian Băsescu, pentru sprijinul acordat în timpul inundaţiilor.

Republica Moldova mulţumeşte României pentru ajutorul acordat

mario-balint-chisinau

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Foto: Mediafax.

Preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a adresat un mesaj Preşedintelui României, Traian Băsescu, prin care îi mulţumeşte pentru sprijinul acordat cetăţenilor Republicii Moldova care au avut de suferit în urma inundaţiilor, precum şi pentru disponibilitatea autorităţilor române de a acorda ajutor la construcţia caselor pentru cetăţenii rămaşi fără locuinţe.

În mesaj se menţionează că au fost au fost inundate 897 de case de locuit din localităţile Nemţeni (224), Obileni (31), Cotul Morii (502) şi Sărăteni (140), raionul Hînceşti.

De asemenea, Preşedintele Republicii Moldova a menţionat în mesajul adresat preşedintelui României că în următoarea perioadă vor fi construite 722 de case noi şi reparate 178.

Mesajul Preşedintelui Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, adresat Preşedintelui României, Traian Băsescu

"Excelenţă, În contextul discuţiei avute anterior cu Dumneavoastră privind situaţia din unele localităţi ale Republicii Moldova, care au fost afectate de inundaţii şi disponibilitatea României de a acorda ajutor la construcţia caselor pentru cetăţenii rămaşi fără locuinţe, vă aduc la cunoştinţă ca pînă în acest moment au fost inundate 897 de case de locuit din următoarele localităţi: satul Nemţeni - 224, satul Obileni - 31, satul Cotul Morii - 502 şi satul Sărăteni - 140, toate din raionul Hînceşti, precum şi trei case inundate în anul 2008, în satul Drepcăuţi, raionul Briceni.

Conform expertizei locuinţelor afectate de inundaţii, urmează să fie construite 722 de case noi si reparate 178 de case. După retragerea apelor, va fi stabilit numărul exact de locuinţe care au fost distruse.

Aduc sincere mulţumiri României şi Dumneavoastră personal pentru sprijinul acordat cetăţenilor Republicii Moldova care au suferit în urma inundaţiilor si Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, expresia deosebitei mele consideraţii".


Etichete Republica MoldovamesajTraian BăsescuRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live