Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

28 Noiembrie 2020
Vizualizari: 455
Comentează add

Republica Moldova instituie starea de urgență sanitară

natalia-zaharescu-radio-chisinau

  Foto: Arhivă.

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență sanitară pentru o perioadă de o lună și jumătate, până la 15 ianuarie. Care sunt noile restricții menite să limiteze răspândirea coronavirusului, aflăm dintr-o corespondență de la Natalia Zaharescu de la Radio Chișinău.

Reporter: S-a decis interzicerea activității cluburilor de noapte, începând cu data de 28 noiembrie, iar din 30 noiembrie restaurantele, barurile și cafenelele vor avea program redus până la ora 22:00. Va fi interzisă organizarea conferințelor științifice și competițiilor sportive cu prezența fizică a persoanelor.

De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte. Instituțiile publice și cele private trebuie să stabilească un regim special de lucru, așa încât la serviciu să se deplaseze doar cei care nu pot lucra de acasă.

Măsuri restrictive au fost aplicate și până acum în Republica Moldova, dar nu erau respectate pe deplin, inclusiv de reprezentanți ai autorităților.

Premierul Ion Chicu a organizat nunta fiului său pe timp de pandemie, iar în campania electorală pentru prezidențiale, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a desfășurat un miting cu participarea a sute de persoane.

(PH)

 


Etichete Republica Moldovastare de urgenta sanitara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live