Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

20 Octombrie 2021
Vizualizari: 311
Comentează add

Spitalele au tot mai puţine paturi libere, iar situaţia de la Terapie Intensivă este tot mai gravă. În tot acest timp, interesul pentru vaccinare rămâne scăzut.

Republica Moldova: Creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19

radio-romania-actualitati

Chișinău. Foto: Arhivă

Reporter: Cristina Popuşoi, Radio Chişinău

Realizator: Republica Moldova se confruntă în ultimele zile cu o creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 şi de decese asociate infecţiei cu coronavirus. Spitalele au tot mai puţine paturi libere, iar situaţia de la Terapie Intensivă este tot mai gravă. În tot acest timp, interesul pentru vaccinare rămâne scăzut.


Reporter: Autoritățile atenționează că Republica Moldova se îndreaptă spre noi recorduri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Cele mai multe îmbolnăviri se atestă în continuare în municipiile Chișinău și Bălți, dar și în patru raioane care au depășit pragul roșu de alertă. În timp ce numărul de infectări este în creștere, procesul de imunizare este în stagnare.

La nivel național, doar 24% din populație este imunizată cu schema completă. Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu, a declarat într-o conferință de presă că cea mai redusă acoperire vaccinală este în rândul tinerilor, iar tot mai mulți copii se infectează cu SARS-CoV-2.


Svetlana Nicolaescu: Este îngrijorător că din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, în jur de 10-12 procente sunt cazuri înregistrate la copii, comparativ cu valurile anterioare, când această pondere era în jur de 5-6, practic, de două ori mai redusă.


Reporter: Potrivit datelor Ministerului Sănătății de la Chișinău, pentru pacienții bolnavi de COVID, în Republica Moldova sunt mobilizate în prezent peste 3.000 de paturi în spitale, iar peste 90% dintre acestea sunt deja ocupate.


Etichete republica moldovacoronavirusspitale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live