Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iunie 2022
Vizualizari: 414
Comentează add

Comisia Europeană a propus o îmbunătăţire temporară a accesului pe piaţă pentru şapte produse, între care: prune, struguri, cireşe, roşii şi usturoi din Republica Moldova

Republica Moldova ar putea exporta în UE legume și fructe fără taxe vamale

radiojurnal

 Foto: Agerpres.

Republica Moldova ar putea exporta în curând în Uniunea Europeană cantităţi mai mari de legume şi fructe fără taxe vamale.
 
Comisia Europeană a propus o îmbunătăţire temporară a accesului pe piaţă pentru şapte produse, între care: prune, struguri, cireşe, roşii şi usturoi din Republica Moldova, pentru care exporturile nu sunt încă liberalizate complet în urma Acordului de asociere semnat în 2014.
 
Practic, noile reguli măresc de peste două ori, pentru o perioada de un an, cantităţile care pot fi exportate fără taxe vamale de Moldova. Un comunicat al executivului comunitar precizează că este vorba de un gest de solidaritate al Uniunii, menit sa ajute această ţară să facă faţă pierderii principalelor sale pieţe de desfacere din cauza războiului început de Rusia în Ucraina.
 
Propunerea Comisiei trebuie aprobată de Parlamentul European şi de Consiliu, din care fac parte reprezentanţii statelor membre.
 

Etichete Republica MoldovaexportlegumefructeUEUSTUROI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live