Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Februarie 2019
Vizualizari: 679
Comentează add

Grecia a obiectat multă vreme faţă de denumirea statului vecin din nord "Macedonia", însă a acceptat noua titulatură în 2018.

Republica Macedonia de Nord a fost acceptată să adere la NATO

sergiu-stet

 Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: nato.int.

Statele membre ale NATO au semnat un acord la Bruxelles privind acceptarea statului macedonean, ce urmează a fi redenumit în curând Republica Macedonia de Nord, ca al treizecilea membru al alianţei militare.

Ministrul de externe macedonean a declarat că ceea ce părea a fi o sarcină imposibilă a fost realizat. Grecia a obiectat multă vreme faţă de denumirea statului vecin din nord "Macedonia", însă a acceptat noua titulatură în 2018.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recunoscut munca pe care liderii celor două ţări au depus-o pentru acest acord. "Aceasta este o ocazie istorică. Premierul Tsipras şi premierul Zaev au demonstrat o viziune strategică măreaţă şi un mare curaj când au semnat acordul de principiu, anul trecut. Prin angajamentul lor faţă de soluţionarea acestui dezacord îndelungat, Atena şi Skopje au o contribuţie vitală la securitatea şi stabilitatea regională", a declarat secretarul general al NATO.


Etichete NATOJens Stoltenberg,TsiprasmACEDONIAmACEDONIA DE nORDALIANŢĂ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live