Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 17 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Februarie 2018
Vizualizari: 375
Comentează add

"Cea mai grea lovitură dată independenţei justiţiei ar fi muşamalizarea acestui caz de gravă corupere a atribuţiilor judiciare."

Reprezentanţii societăţii civile din CSM iau atitudine

florin-lepadatu

 

Reprezentanţii societăţii civile aleşi membri în Consiliul Superior al Magistraturii, Romeu Chelariu şi Victor Alistar, consideră că "cea mai grea lovitură dată independenţei justiţiei ar fi muşamalizarea acestui caz de gravă corupere a atribuţiilor judiciare, precum şi lipsa unor măsuri de corecţii de sistem, acest caz nefiind singular în justiţia română".

Cei doi solicită tuturor autorităţilor "să dea dovadă de respect faţă de cetăţeni şi faţă de rolul instituţiilor pe care le conduc".

Amintim că Secţia de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în acest caz în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti.

Totodată, Inspecţia Judiciară - din oficiu şi la solicitarea preşedintelui CSM - face verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare în acest caz, relatează Rador.


Etichete CSM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live