Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

10 Iunie 2020
Vizualizari: 1014
Comentează add

Reprezentanţii industriei ospitalităţii sunt nemulţumiţi că etapa de relaxare a restricţiilor nu include redeschiderea restaurantelor.

Reprezentanţii industriei ospitalităţii sunt nemulţumiţi

florentina-varga

A Romanian waiter arranges a table at a restaurant in the first day that garden restaurants and terraces were allowed to be opened, in Bucharest's Old Town district, Romania, 01 June 2020, at the end of the coronavirus alert situation in Romania. Photo: Agerpres/ EPA/ ROBERT GHEMENT  

Cei care au afaceri în industria ospitalității sunt nemulțumiți că restaurantele din interior rămân închise.

Noua etapă de relaxare din 15 iunie nu prevede și redeschiderea acestora. Ei au insistat pentru ridicarea restricțiilor, măcar parțial, pentru atenuarea pierderilor de până acum. Reporterul nostru, Florentina Varga, asta de vorbă cu preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Dragoş Petrescu.

Dragoş Petrescu: Este un mesaj de neîncredere foarte important pentru industrie, pentru că oamenii nu au dat buzna în terasele din restaurant, deci în mod evident este nevoie de un semnal de încredere, iar acesta nu a venit. Cum poţi să deschizi sezonul estival cu hoteluri care nu au terasă şi care trebuie să servească sute de camere masa? Unde să le servească? Deci este pus în pericol pentru încă 15 zile desfăşurarea în bune condiţii a sezonului estival.  

Reporter: Totuşi, aveţi promisiuni ca măcar după data de 1 iulie să fie deschise?
Dragoş Petrescu: Data de 1 iulie este critică. În situaţia în care nu se deschid restaurantele, activitatea din ospitalitate va fi iremediabil afectată şi sute de mii de şomeri vor apărea în piaţă. Suntem într-o situaţie foarte dificilă, drept urmare, considerăm că nu este o decizie corectă şi aşteptăm ca totuşi, poate, cel puţin restaurantele din hotel să poată funcţiona. Urmează să vedem în următoarele zile, până pe data de 15.


Etichete (ii)industriaterasăteraseospitalitatiirestaurante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live