Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

26 Noiembrie 2019
Vizualizari: 615
Comentează add

Ei spun că ordonanţa în cauză a dus la mărirea preţului energiei pentru industie, fapt care a scăzut competitivitatea ei pe plan european şi a redus la zero aportul ei la PIB.

Reprezentanţii Industriei cer Guvernului să abroge Ordonanţa 114

bogdan-isopescu

Foto: Arhivă.

Reprezentanţii Industriei cer Guvernului să abroge Ordonanţa 114, să liberalizeze piaţa energiei şi să acorde sprijin marilor consumatori de energie, după modelul utilizat în multe ţări europene.

Ei spun că ordonanţa în cauză a dus la mărirea preţului energiei pentru industie, fapt care a scăzut competitivitatea ei pe plan european şi a redus la zero aportul ei la PIB.

Preşedintele Asociaţiei Marilor Consumatori de Energie din România, Marian Năstase, declara astăzi la un forum de specialitate că industrii din ţări precum Germania, Franţa sau Anglia au instrumente suplimentare pentru a-şi îmbunătăţi competitivitatea.


Marian Năstase: "La nivelul Germaniei, prin intermediul acestor politici stabilite de Comisia Europeană, consumatorii energointensivi primesc un sprijin de 74% din preţul energiei electrice, cu tot cu taxe incluse; la nivelul Franţei, 42%; la nivelul Belgiei, 47%. Statele care stau cel mai prost în comunitatea europeană din punctul ăsta de vedere sunt Italia şi România. Italia are 28%, iar România are 14%".


Ordonanţa 114 din anul 2018 instituia o serie de măsuri atât cu caracter economic, cât şi fiscal.


Etichete Reprezentanţii IndustrieiGuvernabrogareOrdonanţa 114

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live