Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

18 Octombrie 2016
Vizualizari: 637
Comentează add

Demisia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cerută din cauză că acesta a solicitat parlamentarilor să nu aprobe cererile de ridicare a imunităţii parlamentarilor.

Reprezentanţi ai societăţii civile cer demisia preşedintelui Senatului

petruta-dinu

 Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Arhivă.

Reprezentanţi ai societăţii civile cer demisia preşedintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, întrucât acesta a solicitat partidelor parlamentare să nu dea curs cererilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor în dosarele penale instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ei susţin că preşedintele Senatului a folosit funcţia publică pe care o deţine pentru a bloca activitatea unei instituţii independente a statului şi pentru a instiga o instituţie politică, din sfera puterii legislative, împotriva sistemului judiciar.

Solicitarea privind demisia este semnată de Centrul Român de Politici Europene, Expert Forum, Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social şi Mişcarea Civică "Iniţiativa României".

Ea vine după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel, până la finalul legislaturii, asupra cererilor venite de la DNA.


Etichete imunitateSenatONGDNAarestareGDS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live