Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

18 Octombrie 2016
Vizualizari: 436
Comentează add

Preşedintele Senatului C.P. Tăriceanu făcuse apel către parlamentari să refuze a se mai pronunţa în vreun fel, până la finalul legislaturii, asupra cererilor DNA.

Reprezentanţi ai societăţii civile cer demisia preşedintelui Senatului

petruta-dinu

   Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Foto: Arhivă.

Reprezentanţi ai societãţii civile cer demisia preşedintelui Senatului României, Cãlin Popescu Tãriceanu, întrucât acesta a solicitat partidelor parlamentare sã nu dea curs cererilor de ridicare a imunitãţii parlamentarilor în dosarele penale instrumentate de Direcţia Naţionalã Anticorupţie.

Ei susţin cã preşedintele Senatului a folosit funcţia publicã pe care o deţine pentru a bloca activitatea unei instituţii independente a statului şi pentru a instiga o instituţie politicã, din sfera puterii legislative, împotriva sistemului judiciar. 

Solicitarea privind demisia este semnatã de Centrul Român de Politici Europene, Expert Forum, Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social şi Mişcarea Civicã "Iniţiativa României". 

Ea vine dupã ce preşedintele Senatului, Cãlin Popescu Tãriceanu, a fãcut un apel cãtre parlamentarii din ambele Camere sã refuze a se mai pronunţa în vreun fel, pânã la finalul legislaturii, asupra cererilor venite de la DNA.


Etichete reprezentanţisocietate civilădemisiepreşedinte senattăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live