Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

7 Ianuarie 2021
Vizualizari: 566
Comentează add

Opoziția parlamentară consideră că redeschiderea școlilor ar fi posibilă chiar de săptămâna viitoare.

Reprezentanţi ai clasei politice cer redeschiderea şcolilor

alina-bordeiasu

 

Reprezentanți ai clasei politice susțin redeschiderea școlilor. Opoziția parlamentară consideră că acest lucru ar putea fi posibil chiar de săptămâna viitoare. Reporterul nostru Alina Bordeiaşu, cu o sinteză a opiniilor exprimate de reprezentanții formațiunilor politice.
 
Reporter: Liderii Alianței pentru Unirea Românilor au mers astăzi la Ministerul Educației și au cerut ministrului Sorin Cîmpeanu redeschiderea unităților de învățământ chiar din 11 ianuarie. Copreședintele AUR George Simion spunea că școala online nu este eficientă și va face demersuri pentru revenirea la sistemul clasic către Consiliul Național al Cercetării Științifice, instituție care are ultimul cuvânt în acest sens.
 
Pentru reîntoarcerea copiilor în bănci de săptămâna viitoare pledează și PSD. Deputatul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spunea că nu mai există motive pentru ca școlile să rămână închise și atrăgea atenția că, de un an de zile, copiii au acces limitat la educație, mai ales cei din mediul rural.
 
Alexandru Rafila: Cifrele publicate în ultimele săptămâni de Ministerul Sănătății arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate, cu trei excepții, a județelor din România în zona verde, iar acest lucru, în mod evident, nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii școlilor.
 
Reporter: Și UDMR dorește reluarea cursurilor în sistem clasic din 8 februarie, în special grădinițele, clasele primare și cele din anii terminali, a VIII-a și a XII-a.
 
(PH)

Etichete redeschiderea școlilorpartide(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live