Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 24 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Martie 2017
Vizualizari: 613
Comentează add

Solista care va reprezenta Rusia a fost inclusă pe lista persoanelor care reprezintă un pericol pentru securitatea statului pentru că a vizitat Crimeea.

Reprezentanta Rusiei la Eurovision-"ameninţare pentru securitatea Ucrainei"

sergiu-stet

Iulia Samoilova         Foto: captura Youtube.com.

Site-ul naţionalist Mirotvoreţ (Pacificatorul) din Ucraina a inclus-o pe reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017, Iulia Samoilova, pe lista persoanelor care reprezintă un pericol pentru securitatea statului ucrainean.

Solista a fost inclusă pe această listă pentru că a vizitat Crimeea, traversând, în mod ilegal, frontiera ruso-ucraineană. "Trecerea ilegală a frontierei de stat a Ucrainei în 2015, ca parte a unui grup organizat de oameni" - se arată în dreptul motivului pentru care Samoilova a fost inclusă pe lista celor care sunt consideraţi o ameninţare pentru Ucraina.

Pe site apare şi numele soţului cântăreţei din Rusia, care, de asemenea, a vizitat Crimeea în iunie 2015, pentru a participa la un concert. Cântăreaţa Iulia Samoilova, imobilizată într-un scaun cu rotile, va fi reprezentanta Rusiei la ediţia din 2017 a concursului Eurovision, care se va desfăşura la Kiev.

Televiziunea rusă Pervîi Kanal a încheiat procesul de selecţie a interpreţilor şi a compozitorilor pentru concursul Eurovision 2017, alegând-o pe Iulia Samoilova să reprezinte Rusia la Kiev, cu cântecul "Flame is Burning".

În august 2016, un consilier al ministrului de interne de la Kiev a lăudat site-ul Mirotvoreţ, afirmând că e o sursă importantă de informaţii.

Viceministrul ucrainean al informaţiilor, însă, a demisionat, în aceeaşi perioadă, în semn de protest faţă de atacurile împotriva jurnaliştilor şi a libertăţii de exprimare lansate de acest site, ''cu acordul tacit al autorităţilor''.


Etichete Iulia SamoilovaUcrainaconcursPervîi Kanal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live