Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

11 Mai 2015
Vizualizari: 865
Comentează add

Vestul Văii Jiului e destinația ideală pentru o vacanță activă, plină de adrenalină.

REPORTERII RADIO ROMÂNIA REPORTERII RADIO ROMÂNIA - Conține audio

ilie-pintea

Retezatul la Câmpu lui Neag (foto: Ilie Pintea)

Când vorbim despre subteranul Văii Jiului, ne referim, de regulă, la minerit, dar există aici un loc în care cele de sub pământ sunt disponibile temerarilor care vor să le descopere taina. În vestul Văii Jiului se găsesc peste 700 de peșteri și grote, pe care salvamontiștii din Lupeni vor să le pună în valoare, mai ales că vorbim despre o zonă cu un potențial turistic extraordinar, aflată la poalele Retezatului.

Locul e unul plin de legende, pe urmele cărora turiștii pot trăi aventuri palpitante: peștera haiducului Neag, care a întemeiat așezarea Câmpu lui Neag, poate fi vizitată fără dificultate, la fel și grota balaurului, ce vă poartă în lumea poveștii lui Iorgovan, cel care a dat numele masivului Retezat.

În zonă sunt mai multe pensiuni, așa că aveți unde să vă cazați, precum și un parc de aventură spectaculos, peste Pârâul Negru, într-un defileu desprins parcă din filmele de aventuri. Drumul Național 66 A nu este unul prea ușor până la Uricani, dar de aici încolo mergeți pe un asfalt fără gropi, până în zona Câmpușelu. Din păcate, dacă veniți de la București e mai bine să căutați o rută alternativă, pentru că în Defileul Jiului se circulă cu restricții – dar n-o să lăsați amănuntul ăsta să vă strice plăcerea de a vizita Valea Jiului, nu?
 


Etichete RetezatValea JiuluiCâmpu lui NeagParcul de Aventură Pârâul NegruGeorge Resigavacanțepeșteri

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live